Torty Kremowe

UWAGA!
Pełny i aktualny asortyment wyrobów cukierniczych znajduje się na stronie www.sowa-cukiernia.com.pl.

Tort Ananasowo Cytrynowy

Tort na bazie białych biszkoptów i kremu ananasowo-cytrynowego z dodatkiem miksowanych ananasów.

Tort Bezowo kawowy

Dwa delikatne czekoladowe biszkopty przełożone kremem kawowym z chrupiącą bezą w środku.

Tort Bezowo Orzechowy

Dwa czekoladowe delikatne biszkopty przełożone kremem orzechowym z bezą w środku, posypane orzechami arachidowymi.

Tort Bydgoski

Tort o smaku czekoladowym z dodatkiem konfitury malinowej z dakłasem o smaku orzechów laskowych, wykończony polewą czekoladową i marcepanem.

Tort Cytrynowy

Tort o zdecydowanym smaku cytryny na bazie biszkoptów cytrynowych i tradycyjnego kremu maślanego russel.

Tort Czekoladowy

Kompozycja ciemnego biszkoptu i kremu czekoladowego. Całość dopełnia konfitura z czarnej porzeczki. Wykończony jest polewą czekoladową.

Tort Austriacki Esterchaze

5 kruchych wafli o smaku orzechów laskowych połączonych kremem o smaku nutelli, wykończonych polewą czekoladową.

Tort Marcello

Czekoladowe biszkopty nasączone alkoholem cherry, przełożone kremem czekoladowym z dużą ilością wiśni.

Tort Orzechowy

Wyśmienity biszkopt na bazie orzechów włoskich przełożony kremem maślanym o smaku orzechowym nasączony ponczem waniliowym.

Tort Pralinowy

Tort na bazie czekolady mlecznej i deserowej z zaskakującym dodatkiem chrupiących prażynek oraz orzeszków arachidowych. Całość dopełnia zaskakujący ganaż z czekolady deserowej.

Tort Sacher

Biszkopt o intensywnym smaku czekolady deserowej nasączony ponczem rumowym, przełożony konfiturą morelową, obłożony marcepanem i oblany polewą czekoladową.

Tort Truflowy

Tort o zdecydowanym smaku białej czekolady z dodatkiem wyjątkowo chrupiących prażynek oraz karmelizowanych orzechów oblany polewą z białej czekolady tworzy wspaniałą całość.

Tort Węgierski

Biszkopt czekoladowy, na którym jest duża warstwa kremu czekoladowego z wiśniami nasączonymi likierem wiśniowym.

Tort Nutella

Tort orzechowym składający się z rolad biszkoptowych posypanych orzeszkami arachidowymi i z kremem o smaku nutelli, charakterystycznie zwinięty w ślimak.